De Ontluikende Roos

transformeer 'magneetplekken'

van die plekken
Heb jij van die plekken in huis waar altijd spullen liggen, alsof ze er naartoe getrokken worden, hoe hard je ook probeer op te ruimen?

Over magneetplekken en spullen die pootjes lijken te hebben heeft Brigitte Kaandorp een hilarische sketch gemaakt. Met dank aan collega Joke van den Bogaard met haar bedrijf  ‘ik wil organizen‘ op wiens website ik het filmpje met de sketch vond. Het is zo herkenbaar… Notoire magneetplekken in je huis zijn het kastje in de hal, het uiteinde van de eettafel, je nachtkastje en bij ons in huis: de trap. Altijd als ik iets op de trap legde dat naar boven moest, lagen er even later spullen bij!

zo transformeer je een magneetplek
Het transformeren van een magneetplek gaat als volgt: begin met het aanpakken van magneetplek nummer 1 in je huis. Huishoudcoach Els Jacobs heeft daar een praktische methode voor die je vindt in haar boek ‘Aan de slag met de huishoudcoach’. Plaats vervolgens op de ontstane lege plek een mooi object (dat je bijvoorbeeld elders in huis al hebt staan) en je zult merken dat dit object met zijn uitstraling spullen uit de buurt houdt! Zo werk je je magneetplekken stuk voor stuk af. Het vraagt een tijdsinvestering maar je krijgt er veel ruimte en plezier voor terug!

Een vraag? Bel of mail: 06 47 44 26 80 of info@deontluikenderoos.nl.

Inspiratie van de ontluikende roos ontvangen? Abonneer je gratis op: ‘la vie en rose’,
10 keer per jaar een email vol opruimwetenswaardigheden!

terug naar opruimtips en -trucs