De Ontluikende Roos

de visie van de ontluikende roos

ballen in de lucht
Veel mensen hebben geleerd en zijn gewend om alle ballen in de lucht te houden; problemen zélf, alléén op te lossen… tot er ballen vallen. Dat is de ene kant van het hebben van een sterke overlevingskracht. De andere kant is het feit dat mensen vaak ’tot het gaatje gaan’ en dan kan de terugweg lang zijn.

eigen wijsheid
Ieder mens bezit een ‘eigen wijsheid’ in de vorm van overlevingskracht, veerkracht en een zelfhelend vermogen. Soms heeft een mens een helpende hand nodig om de eigen wijsheid weer aan het licht te brengen.

effect van opruimen
Het effect van opruimen kun je vergelijken met het snoeien van een roos: essentieel om de schoonheid van de bloem volledig tot haar recht te laten komen. Opruimen in je hoofd heeft effect op je huis. Opruimen in je huis heeft effect op je hoofd.

het belang van op adem komen
De hectiek van onze hedendaagse 24/7 economie vraagt veel van ons. Om je veer-
kracht, humor en afstand te bewaren – en daarmee je gezondheid te waarborgen – gelooft de ontluikende roos in het belang van (met enige regelmaat) vaart minderen, en zelfs even stil staan. De ontluikende roos biedt, met andere woorden, een plek om op adem te komen.