De Ontluikende Roos

over leni en het ontstaan van de roos

Een schattig meisje, zorgeloos, tijdloos, helemaal in haar element! Bij het bladeren door m’n oude fotoboeken vertedert de aanblik me nog steeds. Twee jaar was ik, Leni van Noord, eigenaresse van de ontluikende roos, op deze foto. Zo helemaal mezelf…

Ergens in mijn jeugd is ze uit beeld geraakt. Doordat ik een gevoelig mensje was die dingen op haar manier interpreteerde, is de faalangst binnen geslopen. ‘Ik kan het niet’ en ‘Het is nooit goed genoeg’ ben ik gaan geloven. Van lieverlee ben ik steeds meer mijn best gaan doen om te voldoen aan, ja aan wat?

op het werk
Ik had mijn diploma docent Engels met vlag en wimpel behaald. Maar tijdens een vergadering op het werk waar alleen Engels werd gesproken, bracht ik geen woord uit, zo onzeker voelde ik me. Dit klopt gewoon niet, dacht ik. Ik ben psychologische hulp gaan zoeken en heb later een therapie opleiding gevolgd voor mijn eigen proces en voor het vak, wat in 2008 leidde tot de start van de ontluikende roos.

keerpunt
Het was een essentieel keerpunt in mijn leven omdat ik vanaf dat moment het pad van ‘empowerment’ ben opgegaan. Eerst om mijn kracht en eigenheid te hervinden, met vallen en opstaan, en later om als ervaringsdeskundige ‘empowermentor‘ mensen te ondersteunen als psychosociaal hulpverlener en professional organizer / opruimcoach.

eigen wijsheid
Mijn visie is dat je zelf, diep vanbinnen, weet wat het beste voor jou is. Misschien hebben omstandigheden gemaakt dat je door de bomen het bos niet meer ziet, maar met de juiste ondersteuning – of het nu over een opgeruimd huis gaat of over een opgeruimd hoofd – hervind je langzaam maar zeker jouw kracht en kunde. En dat je goed bent zoals je bent.

geheim
Ik kan verklappen dat ik nog steeds onzekere momenten heb. Maar ik (her)ken ze nu en weet hoe ik er mee om kan gaan. Mijn ‘gevoeligheid’ heeft me gebracht dat ik mijn klanten die worstelen met onzekerheid heel goed begrijp. En ik zie in mijn werk telkens weer dat mensen veel meer kunnen dan ze denken. Soms mis je eenvoudigweg de benodigde kennis. Voor het opruimen bijvoorbeeld bestaan simpele en effectieve methoden waarmee je – na oefening – tot de ontdekking komt: ‘Ja, ik kan het dus toch!’

Leni van Noord

eraan toe?
Herken je dingen uit mijn verhaal? Ben je eraan toe om je kracht te ‘hernemen’ en te gaan voor een opgeruimd huis en hoofd? Kom dan eens kennismaken. We onderzoeken samen hoe de helpende hand van de ontluikende roos je kan ondersteunen. Om de regie over je leven te heroveren en verder uit te bouwen. Opnieuw in je element…

curriculum
Ik ben geboren in 1957. Na een aantal jaren als docent Engels gewerkt te hebben, heb ik bij de toenmalige Academie voor Transformatiewerk een opleiding gevolgd tot Transformatiewerker en werk ik (sinds 2008) als psychosociaal hulpverlener. In 2016 kwam daar het vakgebied van professional organizing bij en ben ik lid geworden van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers:

Voor een kijkje op de website: NBPO.

ik reis graag een eindje met je mee!
Het mogen ondersteunen bij opruimen vind ik geweldig. Vooral omdat iedere keer weer blijkt hoe blij mensen zijn met het effect. Het huis wordt namelijk weer van henzelf en niet langer van de spullen. Wat de psychosociale ondersteuning betreft: ik heb respect voor mensen die onderzoeken wat zij aan hun eigen welbevinden kunnen bijdragen. In dit proces reis ik graag een eindje met hen mee.

 

Een vraag? Bel of mail: 06 47 44 26 80 of info@deontluikenderoos.nl.