De Ontluikende Roos

schroom niet!

Het is erg leuk en hartverwarmend om reacties van La vie en rose lezers te ontvangen waarin zij hun opruimavonturen delen. Ik voel me dankbaar dat ik mensen mag inspireren. Op hun beurt inspireren de verhalen mij, en jou misschien ook weer! Dit mailde Gerard:

“Ik ben bezig onze kelder op te ruimen. En dacht, terwijl ik jouw La vie en rose las, na over wat mij heeft gestimuleerd en geholpen. Stimulans zijn in ieder geval mijn kinderen geweest die hebben gezegd dat ze later niet de zooi van hun ouders willen erven.

En dan, als je gaat opruimen, is de vraag hoe pak je het leegruimen aan. Mijn tip is: vraag hulp! Misschien een open deur, ik zal het uitleggen. Ik sprak een jonge collega die haar vader graag wilde helpen met opruimen. Maar vader hield de hulp af. Ik zei tegen mijn collega dat ik het ook moeilijk vind om hulp te vragen. Waarop ze zei dat kinderen gráág iets terug wilden doen. 

Een mooie spreuk op een kaartje van Stichting Cordaid onderschrijft het verhaal van Gerard.

Dat heb ik ook ervaren want toen ik mijn kinderen en schoonzoons uiteindelijk vroeg, wilden ze graag meehelpen. Dit was nadat ik een keer alleen naar de stort was geweest en daar een blessure aan over had gehouden.

Wat ik ook heb geleerd, is dat ik moet plannen want iedereen heeft een volle agenda. En dat ik vooraf bedenk wat er gedaan moet worden. Want ik bedenk meestal ter plaatse wat ik gedaan wil hebben en dan moet de hulp wachten, waar ik dan weer gespannen van raak. 

Dus zet je over je schroom heen en vraag (professionele) hulp!”

Dank je wel, Gerard!

 

Een vraag? Bel of mail: 06 47 44 26 80 of info@deontluikenderoos.nl.

Inspiratie van de ontluikende roos ontvangen? Abonneer je gratis op: ‘la vie en rose’,
10 keer per jaar een email vol opruimwetenswaardigheden!