De Ontluikende Roos

rust in het hoofd: kijk eens bij ‘Het Feest voor de Ziel’

Ik heb veel baat bij mediteren, het meest geschikte moment voor mij is ’s morgens, maar het is af en toe best lastig om ertoe te komen. Iemand attendeerde me op een jaarlijks ‘Feast for the Soul’: gedurende veertig dagen kun je deelnemen aan een meditatie programma, dat je naar eigen behoefte meer of minder intensief kunt volgen.

Wanneer je je aanmeldt (dit is gratis) krijg je iedere dag een meditatie in je mailbox. Deze kun je in z’n geheel doen of opknippen in stukjes, verdeeld over de dag. De meditaties worden gegeven door een heel aantal bekende leraren, uit verschillende tradities en religies. Ze zijn te beluisteren via de smartphone, laptop of desktop. Voor de teksten op de website kan ik op mijn Android kiezen voor Engels of Nederlands. De meditaties zijn in het Engels.

wereldwijd
Feast of the Soul is dit jaar van 15 januari tot en met 23 februari. Het Feest is een initiatief van Valerie Skonie, een Amerikaanse meditatie beoefenaar in de Soefi traditie. Geïnspireerd door een gedicht van Jelaluddin Rumi begon zij Het Feest in 2008: ‘een 40-daagse wereldwijde spirituele oefenperiode waarbij mensen van alle leeftijden en uit alle tradities zich inzetten om intensief te oefenen en hun bewustzijn te vergroten’. Na de veertig dagen blijven de meditaties beschikbaar op de website.

gedicht van Rumi
‘Een nieuwe maan leert geleidelijkheid en overleg,
en hoe iemand langzaam zichzelf baart.
Geduld met kleine details maakt perfect een groot werk,
zoals het universum.
Wat negen maanden aandacht voor een embryo doet,
zullen alleen al veertig vroege ochtenden doen,
voor je geleidelijk groeiende heelheid.’

de website
Feast for the Soul

terug naar opgeruimd hoofd