De Ontluikende Roos

lezing: ontzorg je nabestaanden én jezelf ...

door zorg te dragen voor je huisraad en je paperassen!

Over het algemeen staan we weinig stil bij de vraag wie na ons overlijden onze huisraad opruimt. De dierbaren van een overledene krijgen deze taak ongewild of gewild in de schoot geworpen. Het bijbehorende proces gaat lang niet altijd in pais en vree, en de rust ontbreekt vaak. Kan het anders? Een pleidooi om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je spullen en je paperassen en op die manier de nabestaanden én jezelf te ‘ont-zorgen’.

prikkelende, beeldende en interactieve lezing
Professional organizers Leni van Noord en Lies Mulder geven over dit onderwerp een prikkelende, beeldende en interactieve lezing die de toehoorders tot nadenken stemt. Tijdens de lezing is er gelegenheid tot uitwisseling. De lezing is geschikt voor verenigingen of andere groepsverbanden.

reacties
Leni en Lies verzorgden voor de vrijwilligers van hospice Gasthuis Groningen een interactieve lezing over het ontzorgen van nabestaanden door op te ruimen vóór je doodgaat. In de lezing word je aan het denken gezet over de vraag waarom je bepaalde spullen bewaart, hoe je via allerlei lijntjes aan spullen verbonden kunt zijn en over ‘uitburgeren’. Stof om over na te denken en vooral om mee aan de slag te gaan!

Linda Kooren, vrijwilligersondersteuner hospice Gasthuis Groningen

 

Een vraag? Bel of mail: 06 47 44 26 80 of info@deontluikenderoos.nl.

Inspiratie van de ontluikende roos ontvangen? Abonneer je gratis op: ‘la vie en rose’,
10 keer per jaar een email vol opruimwetenswaardigheden!