De Ontluikende Roos

interactieve lezing: een 'minimalistische' kijk op het dagelijkse leven

En ze leefden nog lang en gelukkig… De bekende slotzin van menig sprookje. Maar hoe deden ze dat eigenlijk? Wat voor geluksformule gebruikten de personages in sprookjes?

En hoe doen wij het in de huidige tijd van véél? Veel keuzemogelijkheden, informatie, social media, spullen. Wat maakt ons gelukkig? Méér van alles of juist less is more?

Twee Amerikaanse jongemannen geloofden in hun eigen geluksformule, maar kwamen van een koude kermis thuis. Na veel wikken en wegen richtten ze hun leven anders in. Ze schreven een boek dat de inspiratie vormde voor deze interactieve lezing.

Wat komt er allemaal aan bod?

* We onderzoeken waar de term ‘minimalisme’ voor het eerst opduikt.

* We ontdekken wat er tegenwoordig onder minimalisme wordt verstaan. Is er een eenduidige definitie?

* We duiken in het gedachtegoed van de eerder genoemde jongemannen en kijken in hoeverre dit ons inspiratie oplevert voor het dagelijkse leven.

De interactieve lezing is informatief, onderhoudend en stemt tot nadenken. Met vanzelfsprekend ruimte voor uitwisseling.

Ben je op zoek naar een interessant onderwerp voor een (netwerk)club waar je deel vanuit maakt? Of wil je weten wanneer en waar een volgende lezing wordt gehouden? Bel of mail: 06 47 44 26 80 of info@deontluikenderoos.nl.

Inspiratie van de ontluikende roos ontvangen? Abonneer je gratis op: ‘la vie en rose’,
10 keer per jaar een email vol opruimwetenswaardigheden!