De Ontluikende Roos

heb je iets nodig?

Heb je iets nodig? Check dan eerst wat je nog in huis hebt voordat je naar de winkel gaat! Dit is een simpele manier om grote bergen voorraad te voorkomen. Waar geldt dit allemaal voor?

Allereerst geldt dit voor etenswaren. Met als voornaamste reden dat ze een zekere houdbaarheidsdatum hebben. Een andere belangrijke categorie is het ‘kleingoed’ dat je nodig hebt bij het klussen. Hoeveel schroeven, spijkers, moeren en bouten et cetera mijn man en ik niet in de schuur hebben liggen, allemaal omdat we al bij de bouwmarkt staan in plaats van de tijd te nemen om te kijken wat er nog in de potjes zit.

gevoelige categorie
Een, voor velen een wat gevoeligere, categorie is de kleding. Sinds ik mijn kleding à la Kondo vouw en opberg, heb ik een geweldig overzicht over mijn kleding maar voorheen lagen onderop de stapel t shirts regelmatig exemplaren die ik nagenoeg vergeten was. En tussen de hangende kleding kwam ik ook weleens dingen tegen waarvan ik het bestaan vergeten was. Sokken en ondergoed idem dito. Dus denk je dat je toe bent aan iets nieuws – ik heb ook niks om aan te trekken –, het loont de moeite om eerst te shoppen in de kledingkast. Een collega opruimcoach gaf me nog een goede tip: heb je een kledingstuk dat toe is aan vervanging, maak er een foto van en pak die erbij wanneer je een kledingzaak binnenstapt. Dat maakt de kans dat je met iets thuiskomt wat je ongeveer toch al in de kast had liggen beduidend kleiner…

Een vraag? Bel of mail: 06 47 44 26 80 of info@deontluikenderoos.nl.

Inspiratie van de ontluikende roos ontvangen? Abonneer je gratis op: ‘la vie en rose’,
10 keer per jaar een email vol opruimwetenswaardigheden!

terug naar opruimtips en -trucs