'het opruimen van je huis is net als het snoeien van een roos: de roos gaat weer volop bloeien, je huis gaat weer helemaal stralen'
de ontluikende roos

het levensopruim-project

Het levensopruim-project: het begint met een workshop met een aantal terugkom-momenten, waarin je bezig gaat met het opruimen van je huis. In je eigen tempo, op je eigen tijd, ga je aan de hand van je spullen door je levensgeschiedenis. Voor 60-plussers maar je kunt het op ieder gewenst moment in je leven doen!

zorg voor de spullen
Die mooie vaas, rouw- en trouwkaarten, losse foto’s, oude administratie, de hobbymaterialen van vroeger, de rommellade, oma’s mooie servies, de stapel tafelkleden, de doos liefdesbrieven en correspondentie, medische gegevens, de knutselwerkjes, oude schoolboeken, gereedschap… Allemaal in de loop van je leven, in je huis verzamelde spullen, paperassen. Wie gaat daar voor zorgen? Wanneer je dat zelf niet meer kunt, door afnemende krachten, mindere helderheid van geest of overlijden. Wil je dat je spullen terecht komen bij iemand die er ook waarde aan hecht of kan alles, onuitgezocht, naar de kringloop of de opkoper?

op tijd beginnen
Hoe fijn zou het zijn om tijdig en op een aandachtige manier, eens door al die spullen heen te gaan? In je eigen tempo, op je eigen tijd, door je levensgeschiedenis, maar wel óp tijd!

Herinneringen ophalen, ervan genieten en er vervolgens een beslissing over nemen:

  • “Word ik er nog steeds heel blij van of heeft het zijn tijd bij mij gehad en kan het nu wel weg?”
  • “Wie zou ik er een plezier mee doen? Als ik het nog bewaar, wat moet er dan later mee gebeuren?”

Meer ruimte en minder spullen maken het leven gemakkelijker en eenvoudiger. Bovendien zadel je de nabestaanden niet op met de opruimklus van jouw spullen en paperassen.

hoe en wanneer?
Begin als alle kinderen de deur uit zijn of als je 60 of 30 jaar bent en nog fit van lijf en geest! Je weet immers nooit wanneer je niet meer voor je eigen spullen kan zorgen. Een goed opgeruimd huis is altijd handig en gemakkelijk! Goede plekken om het levensopruim-project mee te starten zijn vaak de bergruimtes, zoals de zolder.

meer info
Professional Organizers Lies Mulder en Leni van Noord organiseren het levensopruim-project. Het project bestaat uit een workshop met een aantal terugkom-momenten, om de 'flow' in je levensopruim-project te houden en elkaar tips en adviezen te geven. 

Het kan ook fijn zijn om samen met een onafhankelijk deskundige, zoals wij, eens naar je situatie te kijken en te bespreken hoe je dit persoonlijke project zou kunnen aanpakken.

Interesse? Bel of mail: 050 750 39 01 of info@deontluikenderoos.nl.

Inspiratie van de ontluikende roos ontvangen? Abonneer je gratis op: ‘la vie en rose’,
10 keer per jaar een email vol opruimwetenswaardigheden!

terug naar opgeruimd huis