De Ontluikende Roos

cursus: 'opruimen voordat het niet meer kan... winst voor nu en later!'

Je hele boel prettig georganiseerd! Hóe fijn is dat? Voor nu en later, voor jezelf en voor je nabestaanden…

De cursus bestaat uit een startbijeenkomst gevolgd door een zestal terugkom-momenten. Je ontvangt praktische informatie, handvatten en tips over het opruimen van spullen en paperassen. Tussendoor ga je thuis aan de slag, op je eigen tempo, en wandel je als het ware – aan de hand van je spullen – door je levensgeschiedenis. Tijdens de cursus is er ruimte voor uitwisseling over hoe het je vergaat.

voor wie is de cursus?
Begin als je nog fit bent van lijf en geest! Je weet immers nooit wanneer je niet meer voor je eigen spullen kunt zorgen. Een prettig opgeruimd huis is altijd fijn!

zorg voor de spullen
Die mooie vaas, rouw- en trouwkaarten, losse foto’s, oude administratie, de hobbymaterialen van vroeger, de rommellade, oma’s mooie servies, de stapel tafelkleden, de doos liefdesbrieven en correspondentie, medische gegevens, de knutselwerkjes, oude schoolboeken, gereedschap… Allemaal in de loop van je leven, in je huis verzamelde spullen, paperassen. Wie gaat daar voor zorgen? Wanneer je dat zelf niet meer kunt, door afnemende krachten, mindere helderheid van geest of overlijden. Wil je dat je spullen terecht komen bij iemand die er ook waarde aan hecht of kan alles, onuitgezocht, naar de kringloop of de opkoper?

op tijd beginnen
Hoe fijn zou het zijn om tijdig en op een aandachtige manier, eens door al die spullen heen te gaan? In je eigen tempo, op je eigen tijd, door je levensgeschiedenis, maar wel óp tijd!

Herinneringen ophalen, ervan genieten en er vervolgens een beslissing over nemen:

  • “Word ik er nog steeds heel blij van of heeft het zijn tijd bij mij gehad en kan het nu wel weg?”
  • “Wie zou ik er een plezier mee doen? Als ik het nog bewaar, wat moet er dan later mee gebeuren?”

Meer ruimte en minder spullen maken het leven gemakkelijker en eenvoudiger. Bovendien zadel je de nabestaanden niet op met de opruimklus van jouw spullen en paperassen.

meer info
Wij, professional organizers Lies Mulder en Leni van Noord, werken met een uniek concept. Thema’s in de cursus zijn o.a. spullen en ont-spullen, bewaren en ruimte maken, emotionele beleving en stilstaan bij je levensverhaal. Het helpt je om hier slim mee te beginnen en er in je eigen tempo mee door te blijven gaan.

Het kan ook fijn zijn om samen met een onafhankelijk deskundige, zoals wij, eens naar je situatie te kijken en te bespreken hoe je dit persoonlijke project zou kunnen aanpakken.

Interesse? Bel of mail: 06 47 44 26 80 of info@deontluikenderoos.nl.

Inspiratie van de ontluikende roos ontvangen? Abonneer je gratis op: ‘la vie en rose’,
10 keer per jaar een email vol opruimwetenswaardigheden!